Olen tänään lukenut Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta -kirjan loppuun. Täytyy sanoa, että kun pääsin sisälle kertojen kieleen ja maailmaan, kerronnan imu piti minut siellä loppuun saakka. Nautin romaanin monista kerrostumista, kaiken yllä leijuvasta sadun hohteesta ja yllätyksellisestäkin juonesta. Nyt pitää tietenkin kaivaa esille kirjailijan aiempi tuotanto, Jääskeläiseltä on julkaistu ainakin Missä junat kääntyvät -novellikokoelma.
Äsken luin myös toisen kirjan - Korolaisen ja Rönnsin tänä vuonna ilmestyneen kuvakirjan Kissa Killin kiukkupussi. Tosi tuore, mukava ja vanhanaikaisen kasvattavakin kuvakirja. Tunteiden ilmaisemisen oppiminen on tärkeää lapselle ja toisaalta myös rajojen tunteminen, se millä tavalla niitä tunteita on lupa tuoda esille. Myös kirjan kuvittaja Christel Rönns on ilman muuta Suomen kärkikastia tällä hetkellä.  
Päivän hyvän työn tein myös. Olen viime aikoina mielestäni ollut etenkin töissä niin kireä ja tympeä, että vastapainoksi täytyy tehdä jotain hyvää. Otin osaa MLL:n joulukampanjaan, jossa ostetaan jollekin paikkakunnan lapselle joululahja. Ilmeisesti lapset on valittu sosiaalisin perustein. Valitsin kuusesta kortin, jossa luki tyttö, 6 vuotta. Eipä ollut hankalaa lahjan hankkiminen, kun on konsultti omasta takaa. Pakettiin kääritään violetti, pitkähihainen paita ja tietenkin kirja - Kissa Killin kiukkupussi.