Onpa ollut monivaiheinen viikonvaihde! Eilen kirjastolla palkittiin kesän lukukampanja-arvonnassa voittaneet lapset ja nuoret. Palkitsemassa oli viime vuonna Eppu Nuotio, joten nyt olimmekin pahan paikan edessä: miten säilyttäisimme tason? Tänä vuonna päädyttiin vähän toisen tyyliseen esiintyjään. Palkitsemassa oli The 69 eyes -yhtyeen muusikko Archie. Palkittujen joukosta löytyikin monia yhtyeen eri-ikäisiä faneja, joille tilaisuus jäi varmasti mieleen pitemmäksi aikaa. Nimmareita jaettiin ja salamat välähtelivät, lapsia vähän jännitti ja ujostuttikin, mutta mielestäni juhla onnistui hyvin. Ihmisiä oli paikalla noin 100, paljoa enempää ei kirjastoomme mahdukaan.
Illalla lähdimme vielä suvun tuoretta tulokasta ihailemaan. Juho-pojan paino on noussut jo yli kolmen kilon, mutta ainahan se vauvan pienuus yllättää. Kyllä oli ihana ja rauhallinen pikkuinen, leuassa pikkuruinen kolo ja silmät tummansiniset.
Tänään rämmittiin melkein koko päivä metsässä. Minä metsästin puolukoita ja metsästystä harrastava mieheni jotain riistalintuja (onneksi hän ei juuri koskaan saa mitään!). Reipashenkisen luontopäivän ja nuotiolounaan päätteeksi päädyimme tietenkin kotimatkalla Ykin grillille. Meille käy aina niin.