Joka vuosi on juhlallinen hetki, kun vilkaisee ikkunasta pihalle, ja näkee ensilumen. Muutama senttihän sitä vasta on, mutta meidän neiti kaivoi esille sekä liukurin että lumikolansa. Lumisotaa on myös jo tänään leikitty ja lumilyhty tehty. Ensi viikolla lienee taas vesikeli.
Ystäväni täytti kesällä 50 vuotta, tänään hän juhlii tätä merkkipaalua taidenäyttelyn avajaisten voimin. Mekin liukastelemme kesärenkailla Alajärvelle. Jotta Ritva ei tuntisi itseään ikivanhaksi, vien hänelle lahjaksi vieläkin vanhemman, 1800-luvun maalaustaidetta esittelevän kirjan.  
Eilenkin oli juhlaa. Maakuntakirjaston johtaja jäi eläkkeelle ja sitä oli Seinäjoen kaupungintalon valtuustosaliin kokoontunut juhlistamaan melkoinen joukko kirjastoväkeä ja kaupungin henkilöstöä sekä luottamusihmisiä. Todella mukavan kansion oli kirjaston henkilökunta koonnut johtajalleen muistoksi ja lienee tulevan kirjaston pianorahastokin karttunut melkoisesti muistamisista. 
Jotta juhlat eivät näin vähiin jäisi, juhlitaan minun läksiäisiäni Nurmon kirjaston henkilökunnan voimin ensi perjantaina ja sittenhän alkavatkin jo pikkujouluviikonloput...
Päällepantava on ikuisuusongelma. Olen todennut, että täytyy olla vaatekaappien krooninen tauti, etteivät ne koskaan sisällä mitään kelvollista vaatetta, vaan pursuavat ryppyisiä, nukkaisia, haalenneita, liian pieniä, liian suuria tai ihan vaan väärän värisiä vaatteita, joita JOKU on kaappiin vuosien mittaan tunkenut. Pikkuneiti sanoisi tietenkin, että kaikki on vaatekaappitontun vika, tai että vaatekaapissa asuvat kummitusperhe (jonka kuva on meidän vaatekaapin ovessa), pilaa kaikki hyvät vaatteet. Sillä joskus ne vaatteet ovat pakostakin hyviltä näyttäneet, eivät kai ne muuten olisi kauppojen tai kirpparien vaaterekeistä meidän ostoskasseihimme päätyneet. Vai olisivatko?
Minulla odottaa lukemista kaksi kirjaa: Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta sekä Hirvosen Kynnet ja päivät. Onko jollain lukukokemuksia näistä? Entä mitä luette parhaillaan? Onko syksyn uutuksiin tullut tutustuttua? Kommenttipuolella on viime aikoina ollut hiljaista...